Народна библиотека и музејска збирка Зворник, Светог Саве 9, 75400 Зворник. 056/210-260, 056/211-234

Најчитаније књиге у НБЗОсиње гнездо - Влада Арсић

Мит о ломачи на Врачару траје већ четири века, култ светитеља још и дуже. Радови на изградњи Храма Светог Саве увелико се приводе крају. И шта сад?! Замисли да се појави нешто што би све то обесмислило. И шта би на то рекла обична паства?! Вековима нам причате једно, а сад нешто посве друго. Шта је истина? И чега још све има лажног у вашим проповедима? Било би незгодно, зар не?
Археолог Јован Глигоријевић је погинуо у саобраћајној несрећи. Пошто је био на трагу нечег епохалног, његов брат Горан и бивша девојка Весна мисле да је у питању убиство. Потрага за истином водиће их до запрепашћујућих открића и опасних сусрета, а довешће их и до актера мање познатог тока историје... Да ли се може тврдити да ниједан патријарх СПЦ у прошлом веку није умро природном смрћу? Зашто вековима постоје кантуловци, тајно братство унутар СПЦ?
Изузетном ерудицијом и широким потезима, уз вешту нарацију и мноштво ликова, Влада Арсић ствара јединствени трилер, чија срж преиспитује мит о моштима Светог Саве и поставља многа питања у вези са нашом судбином.